Notariskantoor Klaske Vriesinga Zeewolde

Notariskantoor Vriesinga

Uw onderneming

U bent bent net een bedrijf gestart en u wilt zich het liefst bezighouden met het vestigen van uw naam en het binnenhalen van klanten. Echter komen er ook allemaal regelzaken op u af zoals de keuze voor de juiste rechtsvorm.

Wij nemen deze zorgen graag voor u uit handen. Dankzij onze kennis van alle wet- en regelgevingen die van toepassing zijn op uw bedrijf, zorgen wij ervoor dat alles snel en goed op papier komt te staan.

Hoe bescherm ik mijn huis tegen schuldeisers?

Voorkom nare verrassingen, laat u adviseren

U bent net uw bedrijf begonnen en gaat er van uit dat alles wel goed komt. Natuurlijk denkt u er liever niet over na, maar wat gebeurt er met uw huis als de schuldeisers op de stoep staan?

Ondernemingsrecht

Eenmanszaak

U hebt een eenmanszaak als u een zelfstandig beroep uitoefent of de enige eigenaar van uw bedrijf bent. Een eenmanszaak heeft geen rechtspersoonlijkheid; het is een economische activiteit van de natuurlijke persoon die de onderneming drijft. Doordat de eenmanszaak geen rechtspersoonlijkheid heeft betekent dit dat u geen oprichtingsakte hoeft laten maken en geen statuten nodig heeft. Wel moet u uw onderneming inschrijven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel.

Als eigenaar bent u in alle opzichten verantwoordelijk voor de onderneming. U blijft bijvoorbeeld in privé aansprakelijk voor de schulden in uw bedrijf. Over de winst betaalt u inkomstenbelasting, maar u bepaalt zelf of u geld, dat u verder overhoudt, in uw zaak steekt, gaat beleggen of het privé gaat gebruiken.

B.V.

Een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (hierna: B.V.) moet bij notariële akte worden opgericht door één of meerdere oprichters. De oprichters kunnen zowel natuurlijke als rechtspersonen zijn. De akte van oprichting bevat de statuten van de B.V., waarin onder meer de naam en vestigingsplaats van de B.V. staan vermeld maar ook bepalingen omtrent het winst- en stemrecht van aandelen.

Vereniging

Heeft u een wens of doel en wilt u met anderen samenwerken om dit te bereiken? Bijvoorbeeld om uw winkelgebied te verbeteren, samen te sporten of muziek te maken? Dan kunt u kiezen voor de vereniging als rechtsvorm. Een vereniging is een samenwerkingsvorm tussen twee of meer personen (leden) met een gemeenschappelijk doel. U kunt een vereniging oprichten bij notariële akte, onder­handse akte of mondelinge afspraak. Dit is afhankelijk van welk soort vereniging u wilt oprichten.

Stichting

Wilt u een bepaald maatschappelijk, sociaal of ideëel doel realiseren, zoals natuurbehoud, hulp aan andere mensen of de verspreiding van cultuur? En heeft u hiervoor een vermogen beschikbaar of wilt u hiervoor vermogen verwerven? Dan kunt u kiezen voor de stichting als rechtsvorm. Een stichting is een rechtspersoon die alleen kan worden opgericht middels een notariële akte bij een notaris door één of meerdere natuurlijke of rechtspersonen.

Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×

Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

Contactinformatie

Emmasingel 56, 6001 BD Weert

Ontwerpburo:Blok56.nl
Email:info@blok56.nl
Telefoon:+31 (0) 495 623 646
Scroll naar boven